Lingvini ar krēmīgām mīdijām
-
Gatavošana 20min
-
Vidēji grūti

Sastāvdaļas
-
Mīdijas Rimi1 kg
-
Linguini pasta300 g
-
Olīveļļa1 ēdamk.
-
Sviests1 ēdamk.
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Marinētās kaperu sēklas1 ēdamk.
-
Žāvētas dzērvenes Rimi1 ēdamk.
-
Prosecco100 ml
-
Saldais krējums200 ml
-
Sālspēc garšas
-
Pētersīļi1 bunte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Lingvini ar krēmīgām mīdijām
Novāri pastu 1 minūti mazāk, kā norādīts uz iepakojuma.
Nokās caurdurī.
Citā katlā ar vāku karsē eļļu ar sviestu.
Pievieno apceptus smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus.
Sautē vienu minūti, atceries maisīt, lai nepiedeg.
Katlā pievieno prosecco un pieber mīdijas.
Pielej saldo krējumu un smalki sakapātus pētersīļus.
Katlam uzliec vāku un sautē 3 minūtes.
Atver vāku, nogaršo, pievieno sāli pēc garšas un samaisi novārīto pastu.
Nedaudz savāri un pasniedz, kamēr silts.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.