Mandeļu kēkss ar dzērvenēm

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Kēksam

  • Sviests
     180 g
  • Kokosriekstu rīsu dzēriens
     70 g
  • Rimi baltais cukurs
     200 g
  • Olas
     4 gab.
  • Hercogs pašbriestošie kviešu milti
     150 g
  • Mandeļu milti
     90 g
  • Pekanrieksti (sakapāti)
     50 g
  • Dzērvenes
     50 g

Dekoram

  • Baltā šokolāde
     100 g
  • Sviests
     30 g
  • Pekanrieksti un žāvētas džervenes
      dekorēšanai

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izkausē sviestu ar rīsu dzērienu. 

Olas sakul ar cukuru.

Jauc mīklu – olas ar sviestu, tad pievieno miltus un mandeļu miltus, pekanriekstus un dzērvenes.

Pildi ietaukotā kēksa formā un cep sakarsētā cepeškrāsnī 160–175 grādos 40 minūtes. Atdzesē un izņem no formiņas.

Izkausē šokolādi ar sviestu un pārlej kēksam. Dekorē pēc savas patikas.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.