Biezpiena klimpas ar ogu ķīseli

  • Gatavošana 25min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Biezpiens
     360 g
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Kviešu milti
     10 ēdamk.
  • Saldētas ogas
     400 g
  • Ūdens
     200 ml
  • Kartupeļu ciete vai kukurūzas ciete
     2 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bērnības deserts, kam grūti pretoties. Viegli pagatavojams biezpiena kārums ar ogu ķīseli.

Biezpienu ber traukā.
Pievieno 2 ēd.k. cukuru, pievieno miltus.
Masu mīca līdz mīklas konsistencei.
Liek vārīties ūdeni.
Paralēli citā katlā ieber saldētās ogas un pievieno ūdeni.
Kad ogas sāk vārīties, pievieno glāzi ūdens ar sajauktu kukurūzas cieti.
Kad ūdens klimpām sāk vārīties, met klipas ūdenī.

Klimpas vāra līdz tās uzpeld.

Pasniedz vēlamo ķīseļa daudzumu un pievienotām klimpām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes