Sastāvdaļas
-
Krēmsiers Baltais600 g
-
Pūdercukurs175 g
-
Olas3 gabali
-
Skābais krējums300 g
-
Jūras sāls0.25 tējk.
-
Kukurūzas ciete15 g
-
OgasDekorēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Debešķīgi garda siera kūka no 6 sastāvdādļām stundas laikā! Kūkai ir krēmīgs viducītis un karamelizēta, 'sadedzināta' augšējā daļa - tā ir tradicionālā Basku siera kūka. Pēc cepšanas siera kūka jāatdzesē vismaz pāris stundas.
Bļodā liec krēmsieru un puto ar pūdercukuru, jūras sāli, līdz veidojas krēmīga un gaisīga konsistence.
Turpinot putot, pa vienai pievieno olas, krējumu un kukurūzas cieti.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.