Mandeļu kēkss ar dzērvenēm

  • Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti
Mandeļu kēkss ar dzērvenēm
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Kēkss

  • Sviests
     180 g
  • Kokosriekstu rīsu dzēriens
     70 g
  • Cukurs
     200 g
  • Olas
     4 gab.
  • Pašbriestošie kviešu milti Hercogs
     150 g
  • Mandeļu milti
     90 g
  • Pekanrieksti (sakapāti)
     50 g
  • Dzērvenes
     50 g

Dekors

  • Baltā šokolāde
     100 g
  • Sviests
     30 g
  • Pekanrieksti
      dekorēšanai
  • Žāvētas dzērvenes
      dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izkausē sviestu ar rīsu dzērienu. 

Jauc mīklu – olas ar sviestu, tad pievieno miltus un mandeļu miltus, pekanriekstus un dzērvenes.

Pildi ietaukotā kēksa formā un cep sakarsētā cepeškrāsnī 160–175 grādos 40 minūtes. Atdzesē un izņem no formiņas.

Izkausē šokolādi ar sviestu un pārlej kēksam. Dekorē pēc savas patikas.

Olas sakul ar cukuru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ābolu pīrāgs ar pīnēm

1h 30min • Viegli

Jogurta tosti ar ogām

20min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Zemeņu kūka

1h 30min • Vidēji grūti