Mandeļu kēkss ar dzērvenēm

  • Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti
Mandeļu kēkss ar dzērvenēm
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Kēkss

  • Sviests
     180 g
  • Kokosriekstu rīsu dzēriens
     70 g
  • Cukurs
     200 g
  • Olas
     4 gab.
  • Pašbriestošie kviešu milti Hercogs
     150 g
  • Mandeļu milti
     90 g
  • Pekanrieksti (sakapāti)
     50 g
  • Dzērvenes
     50 g

Dekors

  • Baltā šokolāde
     100 g
  • Sviests
     30 g
  • Pekanrieksti
      dekorēšanai
  • Žāvētas dzērvenes
      dekorēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izkausē sviestu ar rīsu dzērienu. 

Jauc mīklu – olas ar sviestu, tad pievieno miltus un mandeļu miltus, pekanriekstus un dzērvenes.

Pildi ietaukotā kēksa formā un cep sakarsētā cepeškrāsnī 160–175 grādos 40 minūtes. Atdzesē un izņem no formiņas.

Izkausē šokolādi ar sviestu un pārlej kēksam. Dekorē pēc savas patikas.

Olas sakul ar cukuru.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gogelmogels ar ogām

10min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes