Marinēts antrekots ar gorgonzolas siera mērci

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Marinēts antrekots ar gorgonzolas siera mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Kartupeļi
     450 g
  • Saulespuķu eļļa
     2 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Argentīnas liellopa antrekots Selection by Rimi
     400 g

Marināde

  • Vusteršīras mērce
     2 ēdamk.
  • Tumšā sojas mērce Rimi
     1 ēdamk.
  • Svaigi malti pipari
      pēc garšas
  • Kūpinātas paprikas pulveris
     1 tējk.
  • Ķiploku granulas
     1 tējk.
  • Eļļa
     1 ēdamk.

Mērce

  • Gorgonzolas siers
     35 g
  • Olas dzeltenumi
     2 gab.
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     120 ml
  • Dižonas sinepes
     1 ēdamk.
  • Kaperi
     1 tējk.
  • Sakapāti kornišoni
     2 gab.
  • Laima sula
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Iemarinē steikus, liekot tos marinādē uz 10 minūtēm no katras puses.
Nomizo kartupeļus, sagriez kubiņos un vāri līdz 15 minūtēm.
Nokās caurdurī.
Kad tiem iztvaikojis mitrums, cep uz pannas saulespuķu eļļā, pievienojot sāli pēc garšas.
Paralēli apcep steikus no katras puses līdz 4 minūtēm.
Liec tos atdzist uz dēlīša vai ietin folijā.
Ļauj tiem pastāvēt vismaz 5 minūtes, pirms sagriez.
Pagatavo mērci.
Olu dzeltenumiem pievieno sinepes.
Maisot ar putojamo slotiņu, lēnām pievieno eļļu, līdz veidojas majonēze.
Gorgonzolas sieru saspaidi un pievieno majonēzei.
Tāpat pieliec kornišonus, kaperus un laima sulu.
Pasniedz kartupeļus ar mērci un steiku, kas sagriezts plānās šķēlēs.

Līdzīgas receptes

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Cepti ziemas dārzeņi

30min • Vidēji grūti