Medus cālis
-
Gatavošana 35min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Vistas fileja500 g
-
Tomātu mērce saldā Spilva510 g
-
Kukurūzas eļļa1 L
-
Kartupeļu ciete2 Ēdamkarote
-
Sojas mērce2 Ēdamkarote
-
Medus1 Ēdamkarote
-
Sīpols1 gabali
-
Sezama sēklas1 Ēdamkarote
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vispirms vistas fileju jāsagriež garenos gabaliņos.
Gabaliņus ieliek bļodā vai šķīvī, uzlej nedaudz sojas mērces, apmaisa. Turpinot maisīt, pieliek cieti. Noliek ievilkties.
Nomizo sīpolu, sagriež palielos gabalos. Atstājam uz griežamā dēļa līdz tie būs nepieciešami.
Katlā ielej eļļu, liek gaļu, bet nedrīkst likt visu uzreiz, jāliek pa kādiem 5 gabaliņiem, citādi gaļa salips vienā lielā kamolā. Vāra kamēr kļūst brūni.
Izvārītos gabaliņus liek uz salvetes, lai tā uzsūc lieko eļļu.
Pannā ieber sīpolus un aptuveni 1 minūti apcepina – pavisam nedaudz. Maisot pielej tomātu mērci. Uzreiz pievieno 1 ēdamkaroti medus. Maisa kamēr medus izkūst.
Kad medus ir izkusis pieber iepriekš apcepto vistu un sajauc ar mērci.
Pieber sezamu, samaisa un gatavs!