Medus cālis

  • Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Vistas fileja
     500 g
  • Tomātu mērce saldā Spilva
     510 g
  • Kukurūzas eļļa
     1 L
  • Kartupeļu ciete
     2 Ēdamkarote
  • Sojas mērce
     2 Ēdamkarote
  • Medus
     1 Ēdamkarote
  • Sīpols
     1 gabali
  • Sezama sēklas
     1 Ēdamkarote

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vispirms vistas fileju jāsagriež garenos gabaliņos.

Gabaliņus ieliek bļodā vai šķīvī, uzlej nedaudz sojas mērces, apmaisa. Turpinot maisīt, pieliek cieti. Noliek ievilkties.

Nomizo sīpolu, sagriež palielos gabalos. Atstājam uz griežamā dēļa līdz tie būs nepieciešami.

Katlā ielej eļļu, liek gaļu, bet nedrīkst likt visu uzreiz, jāliek pa kādiem 5 gabaliņiem, citādi gaļa salips vienā lielā kamolā. Vāra kamēr kļūst brūni.

Izvārītos gabaliņus liek uz salvetes, lai tā uzsūc lieko eļļu.

Pannā ieber sīpolus un aptuveni 1 minūti apcepina – pavisam nedaudz. Maisot pielej tomātu mērci. Uzreiz pievieno 1 ēdamkaroti medus. Maisa kamēr medus izkūst.

Kad medus ir izkusis pieber iepriekš apcepto vistu un sajauc ar mērci.

Pieber sezamu, samaisa un gatavs!

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sautēta truša gaļa

2h • Vidēji grūti

Ābolu burgers

25min • Viegli

Pildīta vista ar sparģeļiem

50min • Vidēji grūti