Sastāvdaļas
-
Dubultais espreso vai stipra kafija60 ml
-
Piens vai tā alternatīva200 ml
-
Olu liķieris60 ml
-
Malts muskatriekstspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pagatavo espreso vai stipru kafiju espreso automātā, mokas kanniņā vai franču presē, ielej to pasniegšanas krūzē.
Pievieno pienam olu liķieri, uzputo un uzsildi maisījumu līdz aptuveni 60–65 grādiem, bet nepārkarsē to.
Pievieno piena un liķiera maisījumu kafijai.
Uzrīvē vai pārkaisi maltu muskatriekstu.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.