Pasta al limone

  • Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Makaroni Spaghetti
     350 g
  • Citrons
     1 gabali
  • Saldais krējums
     180 g
  • Sviests
     85 g
  • Parmezāns
     70 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pasniegšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ar dārzeņu mizojamo aparātu nomizo 2 citrona mizas strēmeles.

Miziņas sagriež smalkās strēmelītēs un noliek malā.

Atlikušo citrona miziņu smalki sarīvē un ieber katlā.

Citronu pārgriež uz pusēm, mazā trauciņā izspiež tā sulu (2 ēdamk.) un noliek malā.

Katlā lej saldo krējumu un silda, līdz gar maliņu parādās mazi burbulīši.

Pa ēdamkarotei pievieno sviestu  un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa.

Noslēdz uguni.

Vāra spageti līdz “al dente”.

Kad tie gatavi, katliņu ar mērci liek atpakaļ uz uguns (lēnas uguns), pievieno spageti un 180 ml no ūdens, kurā tie vārījās.

Turpina sildīt un maisīt, līdz spageti ir pārklāti ar mērci.

 

Pamazām pievieno parmezāna sieru un kārtīgi samaisa. 

Noslēdz uguni,pievieno citrona sulu un sāli pēc nepieciešamības. Samaisa.

 

Pasniedz, apberot ar svaigi maltiem pipariem un citrona miziņu strēmelītēm.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tagliatelle ar mīdijām

20min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Pasta alla carbonara

30min • Viegli

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Jērs rozmarīnā

3h 30min • Viegli