Pasta alla carbonara

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Pasta alla carbonara
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Pilngraudu tagliatelle vai spagetti makaroni
     500 g
  • Bekons Pancetta
     200 g
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Olas dzeltenumi
     6 gab.
  • Siers Parmesan
     70 g
  • Siers Pecorino
     70 g
  • Sasmalcināts timiāns
     1 Ēdamkarote
  • Malti pipari
     0.25 Tējkarotes
  • Sāls
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāri ūdeni, pievieno sāli.
Liec ūdenī makaronus un vāri, kamēr gatavi.
Kamēr makaroni vārās, sasmalcini Pancetta bekonu un ķiploka daiviņas, timiānu.
Uzkarsē pannā nedaudz olīveļļas un apcep bekonu, kamēr tas kraukšķīgs.
Sakul olu dzeltenumus, pievieno sāli un piparus, kā arī 1/3 rīvēta Parmesan un Pecorino siera.
Kad pasta gatava, nokās ūdeni, taču nedaudz pastas ūdens ielej bļodiņā.
To lēnām pievieno olu dzeltenumiem un sakul, lai veidotos šķidra krējuma konsistence.
Vienlaicīgi pievieno pastai kraukšķīgo bekonu un olu dzeltenumus, samaisi un nekavējoties pasniedz, pārkaisot ar rīvētiem sieriem un svaigu timiānu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tagliatelle ar mīdijām

20min • Vidēji grūti

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Jērs rozmarīnā

3h 30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti