Pasta ar krēmīgo garneļu mērci

  • Gatavošana 25min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Garšvielu maisījums

  • Kūpināta paprika
     1 ēdamk.
  • Ķiploku pulveris
     2 tējk.
  • Melnie pipari
     1 tējk.
  • Kajēnas pipari
     1 tējk.
  • Oregano
     1 tējk.
  • Timiāns
     1 tējk.
  • Sāls
     2 tējk.

Pasta

  • Sāls
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Makaroni Penne
     150 g
  • Garneles
     250 g
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Saldais krējums
     120 g
  • Parmezāna siers
     45 g

Pasniegšanai

  • Pētersīļi
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo garšvielu maisījumu, mazā bļodiņā samaisot visas garšvielas .

Sāļā ūdenī ar 1 ēdamk. olīveļļas novāra pastu, ievērojot norādījumus uz iepakojuma.

Nokāšot ūdeni, atstāj nedaudz, lai vēlāk varētu izmantot.
 

Uz pannas sakarsē sviestu.

Pievieno nolobītas garneles un apber ar garšvielu maisījumu.

Garneles cep no abām pusēm, līdz tās ir zeltaini brūnas. Noņem no pannas.

Pannā ielej saldo krējumu un ar lāpstiņu maisa, lai garšvielu palikumi iemaisās šķidrumā. 

Karsē līdz pirmajam burbulim, tad samazina karstumu, pievieno parmezāna sieru un ļauj tam izkust.

Tad pannā pievieno pastu un garneles. Samaisa.

Ja mērce ir pārāk bieza, pievieno nedaudz pastas ūdeni.

 

Pasniedz pārkaisītu ar pētersīļiem.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vienas pannas pasta

25min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Njoki ar garnelēm un ikriem

40min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Marinētas mīdijas un gailenes

25min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes