Pasta ar krēmīgo garneļu mērci

  • Gatavošana 25min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Garšvielu maisījums

  • Kūpināta paprika
     1 ēdamk.
  • Ķiploku pulveris
     2 tējk.
  • Melnie pipari
     1 tējk.
  • Kajēnas pipari
     1 tējk.
  • Oregano
     1 tējk.
  • Timiāns
     1 tējk.
  • Sāls
     2 tējk.

Pasta

  • Sāls
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Makaroni Penne
     150 g
  • Garneles
     250 g
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Saldais krējums
     120 g
  • Parmezāna siers
     45 g

Pasniegšanai

  • Pētersīļi
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo garšvielu maisījumu, mazā bļodiņā samaisot visas garšvielas .

Sāļā ūdenī ar 1 ēdamk. olīveļļas novāra pastu, ievērojot norādījumus uz iepakojuma.

Nokāšot ūdeni, atstāj nedaudz, lai vēlāk varētu izmantot.
 

Uz pannas sakarsē sviestu.

Pievieno nolobītas garneles un apber ar garšvielu maisījumu.

Garneles cep no abām pusēm, līdz tās ir zeltaini brūnas. Noņem no pannas.

Pannā ielej saldo krējumu un ar lāpstiņu maisa, lai garšvielu palikumi iemaisās šķidrumā. 

Karsē līdz pirmajam burbulim, tad samazina karstumu, pievieno parmezāna sieru un ļauj tam izkust.

Tad pannā pievieno pastu un garneles. Samaisa.

Ja mērce ir pārāk bieza, pievieno nedaudz pastas ūdeni.

 

Pasniedz pārkaisītu ar pētersīļiem.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes