Pasta ar pastinaka un kurkumas mērci
-
Gatavošana 35min
-
Vidēji grūti

Sastāvdaļas
Mērce
-
Pastinaka sakne1 gabali
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Burkāns1 gab.
-
Topinambūra sakne2 gabali
-
Citrona sula1 tējk.
-
Baltvīns50 ml
-
Olīveļļa30 ml
-
Rīvēta ingvera sakne0.5 tējk.
-
Rīvēta kurkumas sakne0.5 tējk.
-
Koncentrēts buljons pēc izvēles (dārzeņu vai gaļas)400 ml
Pasniegšanai
-
Pasta Tagliatelle400 g
-
Sakapāti pētersīļi1 bunte (-s)
-
Rīvēts parmezāna tipa siers40 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pasta ar pastinaka un kurkumas mērci
Nomizo topinambūru un liec ūdenī, lai tas pilnībā nosedz saknes.
Ūdenim pievieno citrona sulu, lai tas neoksidētos.
Samizo pārējās saknes un garšaugus, sagriez mazākos gabaliņos un liec katlā sautēties olīveļļā.
Sautē 5 minūtes, tad pievieno baltvīnu un novāri to uz pusi.
Pielej buljonu, pievieno kurkumu un ingveru un vāri mērci, līdz saknes mīkstas.
Samal biezenī.
Paralēli novāri pastu vienu minūti mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma.
Liec to katlā ar krēmīgo biezeni, pievieno pētersīļus un pasniedz traukos, pārkaisītu ar rīvētu sieru.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.