Pasta carbonara

  • Gatavošana 25min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Bekons
     85 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Makaroni Spaghetti
     330 g
  • Olas
     3 gab.
  • Parmezāna siers
     75 g
  • Pipari
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Makaronus liek vārīties nedaudz sālītā ūdenī.

Pannā apcep bekonu, līdz tas kļūst brūns un kraukšķīgs. Izņem bekonu no pannas, tā taukos pievieno smalki sakapātu ķiploku un sautē kādu minūti.

Mazā bļodiņā sakuļ olas ar 50 g parmezāna un pipariem.

Kad pasta gatava, nokāš ūdeni, to saglabājot citā traukā, noderēs vēlāk receptē.

60 ml pastas ūdens lej pannā un samaisi kārtīgi. Pievieno karstus spageti, sakultās olas un sāc ātri un kārtīgi maisīt, līdz spageti ir krēmīgā masā. Pievieno visu pārējo - bekonu, parmezānu un zaļumus. Kārtīgi samaisi.

Saistītās receptes

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vienas pannas pasta

25min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Njoki ar garnelēm un ikriem

40min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti

Kartupeļu sacepums

1h 30min • Viegli