Pasta carbonara

  • Gatavošana 25min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Bekons
     85 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Makaroni Spaghetti
     330 g
  • Olas
     3 gab.
  • Parmezāna siers
     75 g
  • Pipari
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Makaronus liek vārīties nedaudz sālītā ūdenī.

Pannā apcep bekonu, līdz tas kļūst brūns un kraukšķīgs. Izņem bekonu no pannas, tā taukos pievieno smalki sakapātu ķiploku un sautē kādu minūti.

Mazā bļodiņā sakuļ olas ar 50 g parmezāna un pipariem.

Kad pasta gatava, nokāš ūdeni, to saglabājot citā traukā, noderēs vēlāk receptē.

60 ml pastas ūdens lej pannā un samaisi kārtīgi. Pievieno karstus spageti, sakultās olas un sāc ātri un kārtīgi maisīt, līdz spageti ir krēmīgā masā. Pievieno visu pārējo - bekonu, parmezānu un zaļumus. Kārtīgi samaisi.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Garšaugu carbonara

25min • Vidēji grūti

Šūnveida makaronu kūka

1h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Svaiga pasta ar pīles ragū

5h 40min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grieķijas iedvesmots pokijs

20min • Vidēji grūti