Pasta carbonara

  • Gatavošana 40min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Bekons
     85 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Makaroni Spaghetti
     330 g
  • Olas
     3 gab.
  • Parmezāna siers
     75 g
  • Pipari
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bekonu sagriež nelielos kubiņos. Ķiploku smalki sasmalcina. 

Liek vārīties spageti makaronus, vāra līdz gatavi. 

Pannā uzkarsē eļļu un apcep bekonu, līdz tas nedaudz apbrūnē. Pievieno sasmalcināto ķiploku un turpina cept vēl pāris minūtes, līdz viss ir zeltaini kraukšķīgs. 

Bļodā iesit 3 olu dzeltenumus, pārrīvē virsū parmezāna sieru, pieber melnos piparus. Visu kārtīgi samaisa līdz viendabīgai masai. Pievieno apmēram 60 ml pastas ūdens un vēlreiz samaisa. Liek klāt sacepto bekonu ar ķiploku un atkārtoti maisa. 

Pievieno mērcei novārītos spageti un visu rūpīgi apmaisa. Pasniedzot pārber vēl piparus un pārrīvē papildus parmezāna sieru. 

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Palijas iesmi

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes