Pavlovas kūka

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 1h 50min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Kūkas pamatne

  • Olu baltumi
     6 gab.
  • Cukurs
     300 g
  • Kukurūzas ciete
     2 TK
  • Vaniļas cukurs
     1 TK
  • Baltvīna etiķis
     2 TK

Pildījums

  • Saldais krējums
     480 ml
  • Pūdercukurs
     125 g
  • Vaniļas pāksts sēklas
     ½ gab.

Karamelizēti persiki

  • Persiki
     4 gab.
  • Sviests
     2 ĒK
  • Medus
     3 ĒK
  • Vaniļas pāksts sēklas
     ½ gab.
  • Viskijs (burbons)
     30 ml

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē krāsni līdz 130 °C.
 

Cepešpannu izklāj ar cepampapīru.

Blenderī sasmalcina Demerar cukuru.

Bļodā ar rokas mikseri sakuļ olu baltumus.

Pievieno cukuru un puto, līdz masa kļūst stingra.

Pievieno kukurūzas cieti, vaniļas cukuru un baltvīna etiķi – uzmanīgi iemaisa ar gumijas lāpstiņu.

Masu sadala divās daļās un izveido divas apaļas ripas.

Cep 10 min., pēc tam  samazina karstumu līdz 90 °C un turpina cept 1h 20 min. Tad izslēdz krāsni un atstāj atdzist.
 

Uz pannas karsē sviestu.

Pievieno medu, vaniļas pāksts sēklas.

Pēc tam pievieno persiku daiviņas un cep, līdz tās karamelizējas un sāk izdalīt sulu.

Pirms noņem pannu no uguns, pievieno burbonu.

Pārliec bļodā un ļauj atdzist.

Bļodā sakuļ saldo krējumu ar pūdercukuru un vaniļas pāksts sēklām.


 

Būvē kūku.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!