Pavlovas kūka

  • Gatavošana 2h 10min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Kūkas pamatne

  • Olas baltumi
     6 gab.
  • Cukurs
     300 g
  • Kukurūzas ciete
     2 tējk.
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Baltvīna etiķis
     2 tējk.

Pildījums

  • Pūdercukurs
     125 g
  • Saldais krējums
     480 ml
  • Vaniļas pāksts sēklas
     0.5 gab.

Karamelizēti persiki

  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Persiki
     4 gab.
  • Medus
     3 ēdamk.
  • Vaniļas pāksts sēklas
     0.5 gab.
  • Viskijs (burbons)
     30 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē krāsni līdz 130 °C.
 

Cepešpannu izklāj ar cepampapīru.

Blenderī sasmalcina Demerar cukuru.

Bļodā ar rokas mikseri sakuļ olu baltumus.

Pievieno cukuru un puto, līdz masa kļūst stingra.

Pievieno kukurūzas cieti, vaniļas cukuru un baltvīna etiķi – uzmanīgi iemaisa ar gumijas lāpstiņu.

Masu sadala divās daļās un izveido divas apaļas ripas.

Cep 10 min., pēc tam  samazina karstumu līdz 90 °C un turpina cept 1h 20 min. Tad izslēdz krāsni un atstāj atdzist.
 

Uz pannas karsē sviestu.

Pievieno medu, vaniļas pāksts sēklas.

Pēc tam pievieno persiku daiviņas un cep, līdz tās karamelizējas un sāk izdalīt sulu.

Pirms noņem pannu no uguns, pievieno burbonu.

Pārliec bļodā un ļauj atdzist.

Bļodā sakuļ saldo krējumu ar pūdercukuru un vaniļas pāksts sēklām.


 

Būvē kūku.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes