Pelmeņi ar malto gaļu un ingveru

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Pelmeņi ar malto gaļu un ingveru

Sastāvdaļas

Pildījums

  • Ķīnas kāpostu lapas
      3 gab.
  • Malta cūkgaļa vai liellopa gaļa
     500 g
  • Kapāti loki
     85 g
  • Sasmalcināts ingvers
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Cukurs
     1 tējk.
  • Sojas mērce
     1 ēdamk.
  • Sezama eļļa
      daži pilieni
  • Kartupeļu ciete
     1 ēdamk.

Pelmeņu mīkla

  • Karsts/silts ūdens
     300 ml
  • Kviešu milti
     365 g
  • Rapšu eļļa (cepšanai)
     2 ēdamk.

Pelmeņu mērce

  • Japāņu sojas mērce
     4 ēdamk.
  • Cukurs
     3 ēdamk.
  • Rīsu etiķis
     4 ēdamk.
  • Rīvēts svaigs ingvers
     2 tējk.
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Sezama eļļa
     2 tējk.
  • Smalki sagriezti čili pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Ja neesat gatavojuši pelmeņus, noteikti izmēģiniet šo pelmeņu recepti ar malto gaļu un ingveru. Nelieli, izsmalcināti Āzijas pelmeņi ar fantastiski gardu malto gaļu. Lieliski piemērots ēdiens, lai bagātinātu svinību galdu!
Pildījums: Ķīnas kāpostu vāra 2–3 minūtes. Noskalo ar aukstu ūdeni un nokāš. Sakapā mazos gabaliņos.
Kāpostu sajauc ar malto gaļu, lokiem, ingveru, sāli, cukuru, sojas mērci, sezama eļļu un kartupeļu cieti. Ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Pelmeņu mīkla: Sajauc karstu/siltu ūdeni un kviešu miltus. Mīklu izrullē. Izspiež aplīšus, piemēram, ar krūzi. Uzliek pildījumu. Saloka un saspiež cieši kopā pelmeņa malas.

Apcep pelmeņus eļļā aptuveni 1 minūti. Pielej ūdeni, lai nosegtu pamatni (aptuveni 1 cm). Uzliek vāku un vāra, kamēr viss ūdens ir izgarojis (5–6 minūtes).

Pelmeņu mērce: Sajauc visas sastāvdaļas un maisa līdz cukurs ir izšķīdis. Garšai pievieno smalki sagrieztu čili piparu un pasniedz pie pelmeņiem.

Līdzīgas receptes

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli

Hotdogi

25min • Viegli

Tunča kotletes

30min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.