Pelmeņi ar malto gaļu un ingveru
-
Gatavošana 1h 30min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Pildījums
-
Ķīnas kāpostu lapas3 gab.
-
Malta cūkgaļa vai liellopa gaļa500 g
-
Kapāti loki85 g
-
Sasmalcināts ingvers2 ēdamk.
-
Sāls1 tējk.
-
Cukurs1 tējk.
-
Sojas mērce1 ēdamk.
-
Sezama eļļadaži pilieni
-
Kartupeļu ciete1 ēdamk.
Pelmeņu mīkla
-
Karsts/silts ūdens300 ml
-
Kviešu milti365 g
-
Rapšu eļļa (cepšanai)2 ēdamk.
Pelmeņu mērce
-
Japāņu sojas mērce4 ēdamk.
-
Cukurs3 ēdamk.
-
Rīsu etiķis4 ēdamk.
-
Rīvēts svaigs ingvers2 tējk.
-
Ķiploki1 daiva (-s)
-
Sezama eļļa2 tējk.
-
Smalki sagriezti čili piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 35 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pildījums: Ķīnas kāpostu vāra 2–3 minūtes. Noskalo ar aukstu ūdeni un nokāš. Sakapā mazos gabaliņos.
Kāpostu sajauc ar malto gaļu, lokiem, ingveru, sāli, cukuru, sojas mērci, sezama eļļu un kartupeļu cieti. Ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Pelmeņu mīkla: Sajauc karstu/siltu ūdeni un kviešu miltus. Mīklu izrullē. Izspiež aplīšus, piemēram, ar krūzi. Uzliek pildījumu. Saloka un saspiež cieši kopā pelmeņa malas.
Apcep pelmeņus eļļā aptuveni 1 minūti. Pielej ūdeni, lai nosegtu pamatni (aptuveni 1 cm). Uzliek vāku un vāra, kamēr viss ūdens ir izgarojis (5–6 minūtes).
Pelmeņu mērce: Sajauc visas sastāvdaļas un maisa līdz cukurs ir izšķīdis. Garšai pievieno smalki sagrieztu čili piparu un pasniedz pie pelmeņiem.