Pelmeņi ar malto gaļu un ingveru

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Pelmeņi ar malto gaļu un ingveru

Sastāvdaļas

Pildījums

  • Ķīnas kāpostu lapas
      3 gab.
  • Malta cūkgaļa vai liellopa gaļa
     500 g
  • Kapāti loki
     85 g
  • Sasmalcināts ingvers
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Cukurs
     1 tējk.
  • Sojas mērce
     1 ēdamk.
  • Sezama eļļa
      daži pilieni
  • Kartupeļu ciete
     1 ēdamk.

Pelmeņu mīkla

  • Karsts/silts ūdens
     300 ml
  • Kviešu milti
     365 g
  • Rapšu eļļa (cepšanai)
     2 ēdamk.

Pelmeņu mērce

  • Japāņu sojas mērce
     4 ēdamk.
  • Cukurs
     3 ēdamk.
  • Rīsu etiķis
     4 ēdamk.
  • Rīvēts svaigs ingvers
     2 tējk.
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Sezama eļļa
     2 tējk.
  • Smalki sagriezti čili pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 35 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ja neesat gatavojuši pelmeņus, noteikti izmēģiniet šo pelmeņu recepti ar malto gaļu un ingveru. Nelieli, izsmalcināti Āzijas pelmeņi ar fantastiski gardu malto gaļu. Lieliski piemērots ēdiens, lai bagātinātu svinību galdu!
Pildījums: Ķīnas kāpostu vāra 2–3 minūtes. Noskalo ar aukstu ūdeni un nokāš. Sakapā mazos gabaliņos.
Kāpostu sajauc ar malto gaļu, lokiem, ingveru, sāli, cukuru, sojas mērci, sezama eļļu un kartupeļu cieti. Ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Pelmeņu mīkla: Sajauc karstu/siltu ūdeni un kviešu miltus. Mīklu izrullē. Izspiež aplīšus, piemēram, ar krūzi. Uzliek pildījumu. Saloka un saspiež cieši kopā pelmeņa malas.

Apcep pelmeņus eļļā aptuveni 1 minūti. Pielej ūdeni, lai nosegtu pamatni (aptuveni 1 cm). Uzliek vāku un vāra, kamēr viss ūdens ir izgarojis (5–6 minūtes).

Pelmeņu mērce: Sajauc visas sastāvdaļas un maisa līdz cukurs ir izšķīdis. Garšai pievieno smalki sagrieztu čili piparu un pasniedz pie pelmeņiem.

Saistītās receptes

Suši kūka

3h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes