Pica bez mīklas

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Pica bez mīklas
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatnei

  • Kartupelis
     1 gab.
  • Malta cūkgaļa Rimi
     500 g

Garnējumam

  • Tomāti savā sulā
     300 g
  • Mocarella siers Rimi
     125 g
  • Holandes siers
     50 g
  • Cietais siers Formaggio Rimi
     30 g
  • Salami
     50 g
  • Ķiršu tomāti Rimi
     50 g

Mērcei

  • Dilles
     20 g
  • Grieķu jogurts Rimi
     400 g
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Lieli kartupeļi
     4 gab.
  • Sāls, pipari un cukurs
      Pēc vajadzības

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sātīga un oriģināla pica bez mīklas – ar kraukšķīgiem kartupeļiem un svaigu grieķu jogurta mērci gardām brīvdienām.🍕🥔🥄

Sarīvē kartupeli un izspied lieko šķidrumu. Lielā bļodā samaisi rīvēto kartupeli ar maltu cūkgaļu un pievieno olu. Samaisi viendabīgā masā.

Uz cepamā papīra izveido no gaļas masas aptuveni 1–2 cm biezu apli. Liec cepeškrāsnī un cep 200 °C temperatūrā 6 minūtes no vienas puses.

Vidējā katlā liec tomātus savā sulā, pievieno nedaudz sāls un cukura pēc garšas. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazini siltumu un ļauj mērcei sautēties apmēram 5–10 minūtes, lai tā sabiezē.

Pamatni izņem no cepeškrāsns, apgriez otrādi un pārklāj ar tomātu mērci. Virsū kārto salami šķēlītes, pāri liec sagrieztu mocarellu un uzrīvē cieto sieru.

Turpini cept vēl 10–12 minūtes 200°C temperatūrā, līdz siers ir izkusis un zeltaini brūns.

Nomizo kartupeļus un sagriez biezās daiviņās. Cep gaisa friterī 200°C temperatūrā apmēram 15 minūtes, līdz kartupeļi kļūst zeltaini un kraukšķīgi.

Smalki sakapā ķiploku un dilles. Sajauc ar grieķu jogurtu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, samaisi viendabīgā konsistencē.

Picu pasniedz ar kartupeļiem un grieķu jogurta mērci.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes