Pica

  • Gatavošana 6h 7min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Mīkla (2 picām)

  • Milti
     500 g
  • Sāls
     10 g
  • Dzīvais raugs
     4 g
  • Ūdens
     300 ml

Piedevas vienai Salami picai

  • Tomātu pasta
     3 Ēdamkarote
  • Rīvēts parmezāna siers
     3 Ēdamkarote
  • Oregano
     2 Ēdamkarote
  • Siers Mozzarella
     2 sauja (-s)
  • Siers Holandes
     2 sauja (-s)
  • Salami desa
     16 šķēlīte (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodiņā ielej 300 ml ūdens un izšķīdina dzīvo raugu. Ļauj nostāvēt pāris minūtes.
 

Tikmēr lielā bļodā samaisa miltus un sāli.

Tad pielej izšķīdušo raugu un samaisa. 

Uz tīras virtuves virsmas kādas 10 min mīca mīklu , līdz izveidojas stingrs kukulis.

To ieliek tīrā bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi.

Liek siltā vietā rūgt 6h.

Nogatavināto mīklu pamīca 5 min, izveido kukuli un sagriež 2 daļās.

Tās atkal pamīca un izveido divus kukuļus. 

Gatavo picu. 

Picas mīklu ar rokām izmīca picas formā un liek ar cepamo papīru izklātā pannā. 

Tad izsmērē tomātu pastu, pārber ar oregano un parmezāna sieru. 

Tad pārber ar rīvētu Holandes sieru, izkārto salami desas šķēles un pārber ar rīvētu mocarellas sieru. 

Liek cepties 240°C 5-7 min.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Jērs rozmarīnā

3h 30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti