Pildīti kabači ar malto gaļu un sieru

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Pildīti kabači ar malto gaļu un sieru
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

  • Kabači
     4 Gabali
  • Maltā gaļa (pēc izvēles)
     400 g
  • Olīveļļa
     2 Ēdamkarote
  • Sīpols
     1 gabali
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Rīvēts siers
     300 g
  • Provansas garšvielas
     0.5 Tējkarotes
  • Sāls
     0.5 Ēdamkarote
  • Piecu piparu maisījums
     1 Ēdamkarote
  • Tomātu mērce
     300 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. 

Pārgriez kabačus uz pusēm, izņem sēklas un daļu mīkstuma, lai izveidotos dobums. 

Malto gaļu sacep olīveļļā ar sakapātiem sīpoliem un ķiplokiem. 

Pievieno garšvielas un pasautē pāris minūtes. 

Pieliec tomātu mērci un pasautē vēl 3 minūtes. 

Piepildi kabačus ar gaļas maisījumu un pārkaisi ar sieru. 

Cep apmēram 20 minūtes, līdz siers ir izkusis un zeltains, bet kabači kļuvuši jau nedaudz mīksti. 

Ja vēlies sātīgāku maltīti, gaļas maisījumam var pievienot vārītus rīsus, attiecīgi samazinot gaļas daudzumu.

Saistītās receptes

Sēņu-siera kesadilja

15min • Viegli

Tomātu pīrāgs

1h 55min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Svaiga pasta ar pīles ragū

5h 40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes