Pīle ar krāsainiem dārzeņiem

  • Gatavošana 4h
  • Vidēji grūti
Pīle ar krāsainiem dārzeņiem
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Pīle
     2 kg
  • Dažādi krāsaini dārzeņi (pēc izvēles)
     200 g
  • Ķiploki
     6 daiva (-s)
  • Timiāns
      pāris zariņi
  • Mazi kartupelīši
      16 gab.
  • Šalotes sīpoli
     4 gabali
  • Mazi burkāni
      10 gab.
  • Mazas bietes
     8 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Rozmarīns
      pēc garšas
  • Zaļumi
      pasniegšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pīle ar krāsainiem dārzeņiem

Pīlei ar smalku nazīti iegriez ādu vairākās vietās, iemasē ar sāli, garšvielām, timiānu un ķiploku.
Sasien kājas un spārnus atsevišķi, lai cepšanas laikā tie turētos klāt.
Atstāj uz nakti iemarinēties.
Uzkarsē krāsni līdz 220 grādiem.
Cep pīli 15 minūtes, apgrozot no abām pusēm.
Tad samazini temperatūru uz 170 grādiem, pārklāj ar foliju un turpini cept vēl 90 minūtes.
Ja traukā rodas lieki tauki, nolej tos.
Taukus varēsi izmantot dārzeņu cepšanai.
Izņem pīli no krāsns un atstāj apsegtu ar foliju.
Gatavo dārzeņus: krāsnī pīles taukos liec uz pusēm pārgrieztus kartupeļus, burkānu stienīšus, biešu un sīpolu šķēlītes, pārber garšvielas un rozmarīnu.
Cep, kamēr dārzeņi pa pusei gatavi.
Tad trauka vidū liec pīli un cep vēl aptuveni 20 minūtes bez folijas.
Pasniedz karstu, pārkaisītu ar zaļumiem.

Līdzīgas receptes

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cāļa cepetis ar burkāniem

1h 10min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Plakanmaize ar cāļa medaljoniem

25min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes