Pilngraudu pasta ar brokoļiem

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Pilngraudu pasta ar brokoļiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pasta

  • Pilngraudu makaroni
     300 g
  • Brokoļi
     1 gab.
  • Olīveļļa
     30 ml
  • Ķiploks
     1 gabali
  • Vājpiena biezpiens
     200 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Ķiploku pulveris
     0.5 tējk.
  • Laima sula
     0.5 tējk.

Mērce

  • Olīveļļa
     50 ml
  • Laima sula
     1.5 ēdamk.
  • Medus
     1 tējk.
  • Timiāna lapiņas
     1 tējk.
  • Čili pipari (sakapāti)
     1 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Sagriez brokoli mazākās rozetēs un aplej to ar eļļu.

Liec cepamtraukā, kur pievieno arī uz pusi pārgrieztu ķiploka galviņu.

 

Cep 20 minūtes.
 

Paralēli gatavo pārējās sastāvdaļas. 

Novāri makaronus, kā norādīts uz iepakojuma. 

Biezpienu sajauc ar ķiploku pulveri, sāli un laima sulu. 

Sajauc mērces sastāvdaļas un kārtīgi sakrati.
 

Pasniedz pastu, apvienojot makaronus ar mērci un brokoļiem, kā arī ceptajiem ķiplokiem. 

Pievieno pa piciņai ķiploku biezpienu.
 

Pastu vari pasniegt siltu vai istabas temperatūrā.

Saistītās receptes

Suši kūka

3h • Vidēji grūti

Lasis ar makaroniem Ellas gaumē

30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili

20min • Viegli