Sastāvdaļas
Pasta
-
Pilngraudu makaroni300 g
-
Brokoļi1 Gabali
-
Olīveļļa30 ml
-
Ķiploks1 gabali
-
Vājpiena biezpiens200 g
-
Sālspēc garšas
-
Ķiploku pulveris0.5 Tējkarotes
-
Laima sula0.5 Tējkarotes
Mērce
-
Olīveļļa50 ml
-
Laima sula1.5 Ēdamkarote
-
Medus1 Tējkarotes
-
Timiāna lapiņas1 Tējkarotes
-
Čili pipari (sakapāti)1 Tējkarotes
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Sagriez brokoli mazākās rozetēs un aplej to ar eļļu.
Liec cepamtraukā, kur pievieno arī uz pusi pārgrieztu ķiploka galviņu.
Cep 20 minūtes.
Paralēli gatavo pārējās sastāvdaļas.
Novāri makaronus, kā norādīts uz iepakojuma.
Biezpienu sajauc ar ķiploku pulveri, sāli un laima sulu.
Sajauc mērces sastāvdaļas un kārtīgi sakrati.
Pasniedz pastu, apvienojot makaronus ar mērci un brokoļiem, kā arī ceptajiem ķiplokiem.
Pievieno pa piciņai ķiploku biezpienu.
Pastu vari pasniegt siltu vai istabas temperatūrā.