Pilngraudu pasta ar krāsnī gatavotu tomātu mērci

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Pilngraudu pasta ar krāsnī gatavotu tomātu mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Pilngraudu makaroni
     400 g
  • Feta
     200 g
  • Spināti
     120 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     4 Ēdamkarote
  • Lazdu rieksti
     40 g
  • Konservēti zaļie zirnīši
     50 g
  • Konservētas pupiņas baltās
     100 g

Mērce

  • Burkāns
     1 gabali
  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Puravs
     0.5 Gabali
  • Spāņu garšvielas Selection by Rimi
     1 Ēdamkarote
  • Baziliks
     1 bunte (-s)
  • Tomāti ķiršu
     500 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez burkānu, sīpolu, ķiploku un purava balto daļu mazos kubiņos. Liec cepamtraukā.

Virsū kārto ķirštomātiņus ar kātiņiem un pārlej ar 2 ēdamkarotēm eļļas.

Pieliec baziliku un Spāņu garšvielu. Cep 200 grādos 25 minūtes.

Novāri pastu, kā norādīts uz iepakojuma.

Kad mērce gatava, noņem tomātiem kātiņus un mērci nedaudz sastampā.

Pannā sakarsē 2 ēdamkarotes eļļas un pievieno spinātus. Kad tie saplok, iemaisi riekstus, pupiņas un zirnīšus.

Pieliec novārīto pastu un pievieno mērci. Visu sasildi un pasniedz ar sadrupinātu fetas sieru.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Svaiga pasta ar pīles ragū

5h 40min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes