Sastāvdaļas
-
Rumpsteiks (gurna mīkstuma steiks)200 g
-
Olīveļļa1 Ēdamkarote
-
Sāls0.5 Tējkarotes
-
4 piparu maisījums1 sauja (-s)
-
Tomāti250 g
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Vusteršīras mērcepasniegšanai
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Steiku ierīvē ar olīveļļu.
Sakarsē steika pannu un liec cept steiku, ik pēc 20 sekundēm to apgriežot uz otru pusi.
Kopumā steiks jācep 2-4 minūtes; ilgums atkarīgs no tā, cik labi izceptu steiku vēlaties.
Steiku apviļā svaigi maltos piparos un pārkaisi ar sāli.
Ļauj 3 minūtes atpūsties pirms griešanas.
Pasniedz sagrieztu plānās šķēlītēs ar tomātiem, sīpoliem un Vusteršīras mērci.
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Pīrāgi
Smūtiji
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Mājās gatavota maize