Portugāļu sendvičs "Francesinha"

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Portugāļu sendvičs "Francesinha"
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Sendvičam

  • Tostermaize
     1 šķēlīte (-s)
  • Cūkgaļas šķiņķis
     2 šķēlīte (-s)
  • Kupātu desa Mani Gardumi
     1 gab.
  • Kūpināta desa pēc izvēles (mednieku, čorizo u.c.)
     2 gab.
  • Liellopa gaļas steiks Rimi
     100 g
  • Siers Rimi
     4 šķēlīte (-s)
  • Vistu ola Rimi
     1 gab.
  • Sāls
      Pēc garšas
  • Eļļa
      Cepšanai

Mērcei

  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Lauru lapa
     1 gab.
  • Kaltēts timiāns
     1 tējk.
  • Smalcināti tomāti Rimi Smart
     400 g
  • Bezalkoholiskais alus Bervile
     400 ml
  • Liellopa buljons
     400 ml
  • Portvīns
     80 ml
  • Čili pārslas
     0.5 tējk.
  • Worčestras mērce
     1 ēdamk.

Papildus

  • Kartupeļi frī Rimi
     180 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ideāli piemērota maltīte pusdienām vai vakariņām tiem, kas novērtē bagātīgu garšu.

Pirmo gatavo mērci, tās daudzums pietiks uz diviem vai pat trim sendvičiem. Taču tā ir tik garda, ka varēs ēst arī ar citiem ēdieniem.

Sagriez smalkāk sīpolu un liec apcepties mērču pannā. Pievieno eļļu, ķiploku. Nedaudz pasautē un pievieno smalcinātus tomātus, timiānu, lauru lapu. Pielej bezalkaholisko alu un portvīnu.

Nedaudz novāri un pievieno atlikušās sastāvdaļas. Ļauj savārīties 20 minūtes. Mērci sablenderē un liec atkārtoti sildīties.

Paralēli gatavo sendviču. Apcep desas, kupātu pārgriez uz pusēm un apcep.

Steiku nedaudz saplacini ar naža otru pusi vai gaļas āmurīti. Pievieno sāli un apcep no abām pusēm.

Nograuzdē uz pannas vai tosterī maizes šķēles.

Pēdējo pagatavo olu, apcep uz pannas no vienas puses, lai dzeltenums vēl būtu šķidrs.

Paralēli ieliec uz 10-12 minūtēm karstā gaisa fritierī gatavoties kartupeļus.

Kad visas sastāvdaļas gatavas, kārto ēdienu. Uz šķīvja liec grauzdētu maizi, pa virsu šķiņķi, tad desas un steiku.

Pārklāj ar otru sendviča maizi. Maizei pa virsu liec olu, bet olai pa virsu siera šķēles. Lai olas dzeltenums būtu redzams, siera šķēļu vienā malā izgriez pusapli.

Sendvičam apkārt kārto frī.

Sakarsē mērci un lēnām lej pār sendviču, mērces karstums izkausēs sieru un savilksies gan sendvičā, gan kartupeļos, kas dos šim ēdienam neatkārtojamu garšu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pica bez mīklas

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pica bez mīklas

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes