Sastāvdaļas
Sendvičam
-
Tostermaize1 šķēlīte (-s)
-
Cūkgaļas šķiņķis2 šķēlīte (-s)
-
Kupātu desa Mani Gardumi1 gab.
-
Kūpināta desa pēc izvēles (mednieku, čorizo u.c.)2 gab.
-
Liellopa gaļas steiks Rimi100 g
-
Siers Rimi4 šķēlīte (-s)
-
Vistu ola Rimi1 gab.
-
SālsPēc garšas
-
EļļaCepšanai
Mērcei
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Lauru lapa1 gab.
-
Kaltēts timiāns1 tējk.
-
Smalcināti tomāti Rimi Smart400 g
-
Bezalkoholiskais alus Bervile400 ml
-
Liellopa buljons400 ml
-
Portvīns80 ml
-
Čili pārslas0.5 tējk.
-
Worčestras mērce1 ēdamk.
Papildus
-
Kartupeļi frī Rimi180 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ideāli piemērota maltīte pusdienām vai vakariņām tiem, kas novērtē bagātīgu garšu.
Pirmo gatavo mērci, tās daudzums pietiks uz diviem vai pat trim sendvičiem. Taču tā ir tik garda, ka varēs ēst arī ar citiem ēdieniem.
Sagriez smalkāk sīpolu un liec apcepties mērču pannā. Pievieno eļļu, ķiploku. Nedaudz pasautē un pievieno smalcinātus tomātus, timiānu, lauru lapu. Pielej bezalkaholisko alu un portvīnu.
Nedaudz novāri un pievieno atlikušās sastāvdaļas. Ļauj savārīties 20 minūtes. Mērci sablenderē un liec atkārtoti sildīties.
Paralēli gatavo sendviču. Apcep desas, kupātu pārgriez uz pusēm un apcep.
Steiku nedaudz saplacini ar naža otru pusi vai gaļas āmurīti. Pievieno sāli un apcep no abām pusēm.
Nograuzdē uz pannas vai tosterī maizes šķēles.
Pēdējo pagatavo olu, apcep uz pannas no vienas puses, lai dzeltenums vēl būtu šķidrs.
Paralēli ieliec uz 10-12 minūtēm karstā gaisa fritierī gatavoties kartupeļus.
Kad visas sastāvdaļas gatavas, kārto ēdienu. Uz šķīvja liec grauzdētu maizi, pa virsu šķiņķi, tad desas un steiku.
Pārklāj ar otru sendviča maizi. Maizei pa virsu liec olu, bet olai pa virsu siera šķēles. Lai olas dzeltenums būtu redzams, siera šķēļu vienā malā izgriez pusapli.
Sendvičam apkārt kārto frī.
Sakarsē mērci un lēnām lej pār sendviču, mērces karstums izkausēs sieru un savilksies gan sendvičā, gan kartupeļos, kas dos šim ēdienam neatkārtojamu garšu.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.