Ravioli ar vistas gaļas pildījumu

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Ravioli ar vistas gaļas pildījumu

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Kviešu miltu Rimi
     240 g
  • Sāls
     
  • Olas istabas temperatūrā, Rimi Iecavas, kūtī dētas
     3 gab.

Pildījumam

  • Cāļa maltā gaļa Rimi
     200 g
  • Vājpiena biezpiens 0,5 % Rimi
     180 g
  • Ķiploka daiviņas
     2 gab.
  • Cietais siers Rimi
     50 g
  • Garšvielas
     
  • Ūdens
     

Mērcei

  • Sviests Rimi Smart
     40 g
  • Kviešu milti Rimi
     2 ēdamk.
  • Piens Rimi
     400 ml
  • Cietais siers Rimi
     50 g
  • Sāls, garšvielas
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ravioli ar vistas gaļas pildījumu - sātīgas un gardas pusdienas!

Miltus uzber uz galda, pievieno tējkaroti sāls un izveido kaudzīti ar bedrīti viduspunktā. Tajā iesit olas un ar dakšiņu sakul, pakāpeniski sajaucot ar miltiem. No masas veido pastas mīklu, mīci apmēram 5 minūtes. Ietin mīklu pārtikas plēvē un liec uz 30 minūtēm ledusskapī.

Kamēr mīkla atpūšas, pagatavo pildījumu. Bļodā samaisi malto gaļu un biezpienu. Pievieno smalki sarīvētu cieto sieru un ķiploku, garšvielas pēc garšas, divas ēdamkarotes ūdens un visu kārtīgi samaisi.

Gatavo ravioli. Izrullē mīklu plānās plāksnēs un izspied apaļas formiņas. Pusi no apļa malas apsmērē ar ūdeni, ieliec bumbiņu pildījuma, aizloki ciet un viegli saspied maliņas.

Pagatavo mērci. Pannā izkausē sviestu, pievieno nedaudz garšvielu, sāls un miltu. Nelielā karstumā miltus viegli apcep un tad pakāpeniski pievieno pienu, paralēli kārtīgi maisot. Noslēgumā pievieno sarīvētu sieru, maisot mērci, līdz siers izkusis.

Noslēgumā pievieno sarīvētu sieru, maisot mērci, līdz siers izkusis. Lielā katlā uzvāri ūdeni, pievieno kārtīgu šķipsnu sāls un uzmanīgi iegremdē ūdenī svaigos ravioli, vāri apmēram 3 minūtes. Ar sietiņu izņem ravioli, nolejot lieko šķidrumu.

Šķīvī liec siera mērci, pa virsu – ravioli. Ja vēlies, pasniedz ar svaigiem garšaugiem!

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pesto standziņas

15min • Viegli