Rīsu putra

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Rīsu putra
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Putra

  • Rīsi
     6 ēdamk.
  • Piens
     400 ml
  • Ūdens
     200 ml
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Sāls
     0.5 tējk.

Pasniegšana

  • Saldētas ogas
      pēc garšas
  • Ievārījums
      pēc garšas
  • Medus vai kļavu sīrups
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uz vidējas liesmas sakarsē pienu ar ūdeni, pievieno sāli un cukuru kopā ar iepriekšējā dienā novārītiem rīsiem. 

Karsē, līdz rīsi kļūst krēmīgi. 

Pasniedz ar saldētām ogām, ievārījumu medu vai kļavu sīrupu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmīgie rīsi ar sterleti

30min • Vidēji grūti

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti