Rīsu putra

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Rīsu putra
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Putra

  • Rīsi
     6 ēdamk.
  • Piens
     400 ml
  • Ūdens
     200 ml
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Sāls
     0.5 tējk.

Pasniegšana

  • Saldētas ogas
      pēc garšas
  • Ievārījums
      pēc garšas
  • Medus vai kļavu sīrups
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uz vidējas liesmas sakarsē pienu ar ūdeni, pievieno sāli un cukuru kopā ar iepriekšējā dienā novārītiem rīsiem. 

Karsē, līdz rīsi kļūst krēmīgi. 

Pasniedz ar saldētām ogām, ievārījumu medu vai kļavu sīrupu.

Saistītās receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Spāņu omlete latviešu stilā

3h • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Arančīnī

1h • Vidēji grūti