Sautēta truša gaļa

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Sautēta truša gaļa
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Trusis
     1.5 kg
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     30 ml
  • Tomātu mērce Selection by Rimi
     500 ml
  • Vistas buljons
     500 ml
  • Seleriju kāti
     200 g
  • Burkāni
     400 g
  • Kartupeļi
     400 g
  • Zaļie zirnīši
     200 g
  • Saldais krējums
     200 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sadali truša gaļu mazākos gabalos, ar visiem kauliem.
Apcep sakarsētā cepeša katlā vīnogu kauliņu eļļā, līdz gaļa viegli apbrūnē.
Pievieno vidēja lieluma gabalos sagrieztus seleriju un burkānus.

Sautē maisot dažas minūtes, tad pievieno tomātu mērci un buljonu.

Sautē uz lēnas uguns 50 minūtes.
Pievieno sagrieztus kartupeļus un turpini sautēt vēl 25 minūtes.
Tad liec klāt zaļos zirnīšus un saldo krējumu un sautē vēl 10 minūtes.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risotto ar pikšu

1h • Viegli