Sautēta vista krējuma un siera mērcē

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Sautēta vista krējuma un siera mērcē
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Bio vista
     1 gab.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Itāļu garšvielas (maltas)
     1 ēdamk.
  • Selerijas
      3 kāti
  • Burkāni (vidēja lieluma)
     2 gab.
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Bioloģiskais sviests
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Ūdens
     230 ml
  • Lauru lapa
      1 gab.
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Siers Gruyere
     50 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vistu sadali četrās vai vairāk daļās, liec bļodā un apber ar garšvielām un sāli.
Vistai pievieno eļļu, un gaļu viegli iemasē ar garšvielām.
Sagriez seleriju, burkānu un ķiploku.
Pannā izkausē sviestu un liec cept vistas gabalus.
Apceptos gabalus liec cepeša katlā ar vāku.
Tajā pašā ietaukotā pannā apcep arī dārzeņus.
Pieliec lauru lapu un pielej ūdeni.
Visu pielej pie vistas gaļas, un cepeša trauku liec cepeškrāsnī uz 1 stundu 20 minūtēm 180 grādos.
Cepeša katlu izņem no krāsns un pārbaudi, vai vistas gaļa jau atlec nost no kaula.
Ja viss ir kā plānots, buljonam pievieno sieru un krējumu un novāri mērci, līdz tā kļūst krēmīga.

Līdzīgas receptes

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risotto ar pikšu

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Plakanmaize ar cāļa medaljoniem

25min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cāļa cepetis ar burkāniem

1h 10min • Vidēji grūti