Šķiņķa un siera bulciņas

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Šķiņķa un siera bulciņas
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Kārtainā rauga mīkla Rimi
     500 g
  • Cūkas karbonāde Rimi šķēlēs
     120 g
  • Siers Rimi Holandes šķēlēs
     120 g
  • Olīveļļa
     100 ml
  • Dižonas sinepes
     1 tējk.
  • Medus
     1 tējk.
  • Citrona sula
     1 tējk.
  • Pētersīļi
     2 ēdamk.
  • Sāls pēc garšas
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Atlaidini kārtainās mīklas plāksnes. Kārto uz tām sieru un šķiņķi.
Sarullē plāksnes un ar asu nazi katru plāksni sagriez trīs bulciņās.
Bulciņas kārto cepamtraukā, apsedz ar pārtikas plēvi un uzraudzē 30 minūtes siltā vietā.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Liec bulciņas cepties 15–18 minūtes cepeškrāsns zemākajā plauktā.
Pasniedzot aplej ar mērci, ja vēlies, protams, jau laikus samaisot mērces sastāvdaļas.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Biezpiena virtuļi ar ogām

1h • Vidēji grūti