Šokolādīgā īru kafija

  • Gatavošana 10min
  • Viegli
Šokolādīgā īru kafija
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Sastāvdaļas

  • Melna kafija
     150 g
  • Šokolādes sīrups
     30 ml
  • Īru viskijs
     40 ml
  • Atdzesēts saldais krējums
     70 g
  • Muskatrieksts
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo kafiju tā, lai tajā nepaliek biezumi – izmanto franču presi, filtra aparātu, espresso aparātu vai jebkuru citu pagatavošanas metodi, kur biezumi tiek izfiltrēti.

 

To ielej atsevišķā traukā, no kura būs viegli dzērienu izliet – lieliski derēs metāla piena kanniņa.

 

Pievieno viskiju un šokolādes sīrupu un kārtīgi samaisi visu kopā.

Visu dzērienu ielej pasniegšanas glāzē – tai jābūt vismaz 250 mililitru tilpumā, karstuma izturīgai un ar platu augšu, lai viegli baudīt.

 

Uzkul saldo krējumu – te vislabāk noderēs neliels kokteiļu šeikeris, taču var izmantot jebkuru metodi.

Saldajam krējumam jābūt sakultam tekstūrā, kas atgādina izkusušu saldējumu – tam jābūt plūstošam un viegli izlejamam.

 

Dzēriena virsmai uzliec karoti un piesardzīgi uzlej dzērienam saldo krējumu.

Karote palīdzēs krējumam nostāties augšpusē un nenogrimt dzērienā.

 

Pa virsu uzrīvē svaigu muskatriekstu – tas piešķirs izcilu aromātu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Sārtā sangrija

1h 30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Midsummer Gin Tonic

6min • Viegli