Spāņu omlete latviešu stilā

  • Gatavošana 3h
  • Vidēji grūti
Spāņu omlete latviešu stilā
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Vidēji kartupeļi
     5 gab.
  • Vidējs sīpols
     0.5 gab.
  • Mazs zaļš cukīni
     0.5 gabali
  • Mazs kabacis
     0.5 gab.
  • Mazs dzeltenais cukīni
     0.5 gabali
  • Vidējs burkāns
     1 gab.
  • Olīveļļa
     6 ēdamk.
  • Sviests
     50 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Ķiploku pulveris
      pēc garšas
  • Olas
     2 gab.
  • Saldais krējums
     100 g
  • Čedaras siers
     50 g
  • Zaļumi
      pārkaisīšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sarīvē uz vissmalkākās rīves dārzeņus plānās šķēlītēs, pārkaisi garšvielas.
Ņem karstumizturīgu trauku ar vāku, pārslaki eļļu, kārto dārzeņus pa apli tā, lai veidojas skaistas, krāsainas kārtas.
Veido kā rozes ziedu.
Pāri liec sviesta pikucīšus, pārslaki eļļu un cep cepeškrāsnī 170 grādos aptuveni pusotru stundu.
Kad dārzeņi gandrīz mīksti, izņem trauku no krāsns.
Sakul olas ar saldo krējumu un pārlej dārzeņiem.
Pārkaisi sieru un cep, uzliekot vāku, vēl aptuveni 40 min.
Pasniedzot pārkaisi zaļumus.

Saistītās receptes

Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes