Spāņu omlete latviešu stilā

  • Gatavošana 3h
  • Vidēji grūti
Spāņu omlete latviešu stilā
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Vidēji kartupeļi
     5 gab.
  • Vidējs sīpols
     0.5 gab.
  • Mazs zaļš cukīni
     0.5 gabali
  • Mazs kabacis
     0.5 gab.
  • Mazs dzeltenais cukīni
     0.5 gabali
  • Vidējs burkāns
     1 gab.
  • Olīveļļa
     6 ēdamk.
  • Sviests
     50 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Ķiploku pulveris
      pēc garšas
  • Olas
     2 gab.
  • Saldais krējums
     100 g
  • Čedaras siers
     50 g
  • Zaļumi
      pārkaisīšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Spāņu omlete latviešu stilā

Sarīvē uz vissmalkākās rīves dārzeņus plānās šķēlītēs, pārkaisi garšvielas.
Ņem karstumizturīgu trauku ar vāku, pārslaki eļļu, kārto dārzeņus pa apli tā, lai veidojas skaistas, krāsainas kārtas.
Veido kā rozes ziedu.
Pāri liec sviesta pikucīšus, pārslaki eļļu un cep cepeškrāsnī 170 grādos aptuveni pusotru stundu.
Kad dārzeņi gandrīz mīksti, izņem trauku no krāsns.
Sakul olas ar saldo krējumu un pārlej dārzeņiem.
Pārkaisi sieru un cep, uzliekot vāku, vēl aptuveni 40 min.
Pasniedzot pārkaisi zaļumus.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Fritata ar dārzeņiem

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaļās vafeles

30min • Vidēji grūti