Steiks ar sparģeļiem

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Steiks ar sparģeļiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Liellopa steiks
     200 g
  • Sparģeļi
      6 gab.

Piparu mērce

  • Tumšais alus
     100 ml
  • Melnie pipari
     20 g
  • Sojas mērce
     1 ēdamk.

Sparģeļu mērce

  • Koriandrs
     1 bunte (-s)
  • Srirača čili piparu mērce
     1 tējk.
  • Olīveļļa
     30 ml
  • Laima sula
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Sezama sēklas (grauzdētas)
     1 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Steiku ierīvē ar sviestu no abām pusēm un apcep uz pannas 3–5 minūtes no katras puses atkarībā no steika biezuma.

Ietin folijā un atpūtini 3 minūtes.

Pa to laiku nomizo sparģeļus un novāri sālsūdenī 3 minūtes.

Sparģeļu mērces sastāvdaļas liec blenderī un samal.

Pagatavo arī piparu mērci: tajā pašā pannā, kur cepi steiku, lej alu, sojas mērci un liec piparus, novāri pusi, tad pievieno steika sulu.

Pasniedz visu kopā ar tumšo vai lāgera tipa alu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Cepti ziemas dārzeņi

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmīgie rīsi ar sterleti

30min • Vidēji grūti