Steiks marinādē ar zaļumu uzlējumu

  • Gatavošana 16min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Steiks

  • Antrekota steiks (200 g katrs)
     3 gabali

Marināde

  • Eļļa
     1 Ēdamkarote
  • Čili pulveris
     1 Tējkarotes
  • Sīpolu pulveris
     1 Tējkarotes
  • Sāls
     1 Tējkarotes

Mērce

  • Koriandrs (svaigs)
     1 bunte (-s)
  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Sīpols
     0.5 gabali
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Sarkanie pipari
     0.5 Tējkarotes
  • Eļļa
     2 Ēdamkarote
  • Ābolu etiķis
     2 Ēdamkarote
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ieliek steikus bļodā, pievieno visas marinādes sastāvdaļas un kārtīgi samaisa, lai gaļas gabali pilnībā pārklājas ar marinadi. Ļauj atpūsties 30 min. ledusskapī.

Tikmēr gatavo mērci. Visas sastāvdaļas saliek blenderī un samaļ vienmērīgā masā.

Uzkarsē pannu (vidēji karstu). Steiku cep 2-3 minūtes no katras puses.

Kad tas apcepts, katru gabalu ietin folijā un ļauj nostāvēties vismaz 5 min.

Smalki sagriež steiku gabalos un pasniedz ar mērci kā arī kādu vieglu piedevu – kartupeļiem, sparģeļiem vai citiem ceptiem dārzeņiem.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Dārzeņu iesmiņi ar tofu

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sautēta truša gaļa

2h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Truša salāti

12min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Salāti ar prošuto

10min • Viegli