Steiks sinepju mērcē ar trifeļu kartupeļu biezeni

  • Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti
Steiks sinepju mērcē ar trifeļu kartupeļu biezeni
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Steiks

  • Steiks (pēc izvēles)
     200 g
  • Gī sviests Rimi Planet
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Pilngraudu Dižonas sinepes
     1 tējk.
  • Vusteršīras mērce
     1 tējk.
  • Saldais krējums
     100 ml

Biezenis

  • Kartupeļi
     200 g
  • Piens
     50 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Sviests ar trifelēm
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Steiks sinepju mērcē ar trifeļu kartupeļu biezeni

Pagatavo biezeni: novāri kartupeļus, līdz tie mīksti, – 15–20 min, tad sastampā, pielej siltu pienu un saputo ar putojamo slotiņu, pievienojot trifeļu sviestu.
10 minūtes, pirms kartupeļi gatavi, pannā sakarsē sviestu un liec cepties steiku 2 minūtes no katras puses.
Turpat pannā pielej Vusteršīras mērci, pieliec sinepes un pievieno saldo krējumu.
Uz samazinātas uguns pasautē 2 minūtes.
Pasniedz siltu.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes