Šūnveida makaronu kūka

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Makaroni Rigatoni
     500 g
  • Jaukta maltā gaļa
     500 g
  • Tomātu mērce
     700 g
  • Sīpols
     0.5 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Siers Mocarella
     125 g
  • Mini mocarellas bumbiņas
     125 g
  • Parmas siers
     50 g
  • Baziliks
      2 zariņi
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Makaronus pagatavo atbilstoši ražotāja instrukcijai, bet 2 min. pirms ieteicamā laika beidz vārīt.
Nokās un pievieno 1 ēdamkaroti olīveļļas, lai makaroni nesaliptu.
Pannā apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, pievieno malto gaļu un cep, līdz gaļa ir gandrīz gatava.
Pievieno tomātu mērci, sāli un piparus pēc garšas.
20 cm kūku formu iezied ar atlikušo olīveļļu.
Tajā lej ⅓ no mērces un izlīdzini.
Pa virsu vertikāli kārto rigatoni makaronus, līdz panna ir pilna.
Ar sasmalcināto mocarellas sieru pildi makaronus.
Pēc tam pārlej ar atlikušo mērci.
Pa virsu kārto uz pusēm pārgrieztas mini mocarellas bumbiņas un pārkaisi ar rīvētu Parmas sieru.
Pa virsu klāj foliju un cep 200°C 15 min.
Noņem foliju un cep vēl 10–15 min., līdz siers ir burbuļains un grauzdēts.
Pārkaisi ar bazilika lapiņām.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risotto ar pikšu

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaķmaizītes

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kanēļburkāni

45min • Vidēji grūti