Šūnveida makaronu kūka

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Makaroni Rigatoni
     500 g
  • Jaukta maltā gaļa
     500 g
  • Tomātu mērce
     700 g
  • Sīpols
     0.5 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Siers Mocarella
     125 g
  • Mini mocarellas bumbiņas
     125 g
  • Parmas siers
     50 g
  • Baziliks
      2 zariņi
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Makaronus pagatavo atbilstoši ražotāja instrukcijai, bet 2 min. pirms ieteicamā laika beidz vārīt.
Nokās un pievieno 1 ēdamkaroti olīveļļas, lai makaroni nesaliptu.
Pannā apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, pievieno malto gaļu un cep, līdz gaļa ir gandrīz gatava.
Pievieno tomātu mērci, sāli un piparus pēc garšas.
20 cm kūku formu iezied ar atlikušo olīveļļu.
Tajā lej ⅓ no mērces un izlīdzini.
Pa virsu vertikāli kārto rigatoni makaronus, līdz panna ir pilna.
Ar sasmalcināto mocarellas sieru pildi makaronus.
Pēc tam pārlej ar atlikušo mērci.
Pa virsu kārto uz pusēm pārgrieztas mini mocarellas bumbiņas un pārkaisi ar rīvētu Parmas sieru.
Pa virsu klāj foliju un cep 200°C 15 min.
Noņem foliju un cep vēl 10–15 min., līdz siers ir burbuļains un grauzdēts.
Pārkaisi ar bazilika lapiņām.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sīpolu tarte

20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vienas pannas pasta

25min • Viegli

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti

Kartupeļu sacepums

1h 30min • Viegli