Sviesta bumbieri

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Sviesta bumbieri
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Bumbieris

  • Bumbieris
     2 gabali
  • Sviests
     1.5 ēdamk.
  • Pūdercukurs
     1 ēdamk.
  • Malts kanēlis
     1 tējk.
  • Valrieksti
     2 sauja (-s)

Pasniegšanai

  • Jogurts bez garšas
     300 g
  • Pūdercukurs
     2 ēdamk.
  • Citrons
     1 gabali

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ideāls veids, kā bumbieri padarīt vēl gardāku. Izmēģini!

Sajauc sviestu ar pūdercukuru un kanēli.
Pārgriez bumbierus uz pusi un izņem sēklas.
Bumbierus ierīvē ar sviestu un liec gaisa fritierī ar mizu uz augšu. Cep 160 grādos 10 minūtes.
Paralēli sakapā riekstus.
Apgriez bumbierus uz otru pusi, pārkaisi ar riekstiem. Ja vēl ir sviests, uzliec pa virsu.
Cep 180 grādos 4 minūtes.
Pasniedzot sajauc jogurtu ar pūdercukuru un pasniedz ar bumbiera pusīti, pārrīvē citrona mizu un pievieno nedaudz sulas.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes