Sviestā ceptas jūras ķemmītes ar mikrosalātiem

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Sviestā ceptas jūras ķemmītes ar mikrosalātiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Jūras ķemmītes
     6 gabali
  • Sviests
     50 g
  • Mikrosalāti
     4 gab.
  • Ciedru rieksti
     20 g

Gremolatas mērce

  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Citrona miziņa
     1 gab.
  • Citrona sula
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pētersīļa lapiņas
     1 bunte (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo gremolatas mērci, sajaucot sasmalcinātas pētersīļa lapiņas ar olīveļļu, citrona sulu, sarīvētu citrona miziņu un sāli.

 

Pannā izkausē sviestu uz vidējas liesmas un liec cepties jūras ķemmītes uz vienas puses 1-2 minūtes.

Tad apgriez tās otrādi un, ar ēdamkaroti nepārtraukti aplejot ar izkusušo sviestu, cep tās vēl 2 minūtes.

 

Servē siltas kopā ar mikrosalātiem, grauzdētiem riekstiem un gremolatas mērci.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmīgie rīsi ar sterleti

30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Cepti ziemas dārzeņi

30min • Vidēji grūti