Sviestā ceptas jūras ķemmītes ar mikrosalātiem

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Sviestā ceptas jūras ķemmītes ar mikrosalātiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Jūras ķemmītes
     6 gabali
  • Sviests
     50 g
  • Mikrosalāti
     4 gab.
  • Ciedru rieksti
     20 g

Gremolatas mērce

  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Citrona miziņa
     1 gab.
  • Citrona sula
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pētersīļa lapiņas
     1 bunte (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo gremolatas mērci, sajaucot sasmalcinātas pētersīļa lapiņas ar olīveļļu, citrona sulu, sarīvētu citrona miziņu un sāli.

 

Pannā izkausē sviestu uz vidējas liesmas un liec cepties jūras ķemmītes uz vienas puses 1-2 minūtes.

Tad apgriez tās otrādi un, ar ēdamkaroti nepārtraukti aplejot ar izkusušo sviestu, cep tās vēl 2 minūtes.

 

Servē siltas kopā ar mikrosalātiem, grauzdētiem riekstiem un gremolatas mērci.

Saistītās receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Svaigas garneles à la Istaba

20min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Marinētas mīdijas un gailenes

25min • Vidēji grūti

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti