Sviestā ceptas jūras ķemmītes ar mikrosalātiem

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Sviestā ceptas jūras ķemmītes ar mikrosalātiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Jūras ķemmītes
     6 gabali
  • Sviests
     50 g
  • Mikrosalāti
     4 gab.
  • Ciedru rieksti
     20 g

Gremolatas mērce

  • Olīveļļa
     2 Ēdamkarote
  • Citrona miziņa
     1 gabali
  • Citrona sula
     1 Tējkarotes
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pētersīļa lapiņas
     1 bunte (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo gremolatas mērci, sajaucot sasmalcinātas pētersīļa lapiņas ar olīveļļu, citrona sulu, sarīvētu citrona miziņu un sāli.

 

Pannā izkausē sviestu uz vidējas liesmas un liec cepties jūras ķemmītes uz vienas puses 1-2 minūtes.

Tad apgriez tās otrādi un, ar ēdamkaroti nepārtraukti aplejot ar izkusušo sviestu, cep tās vēl 2 minūtes.

 

Servē siltas kopā ar mikrosalātiem, grauzdētiem riekstiem un gremolatas mērci.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Tunča maize

15min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nicas salāti ar apceptu tunzivi

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Garneļu un olu salāti

15min • Viegli