Sviestā sautēts stirploin steiks

  • Gatavošana 12min
  • Viegli
Sviestā sautēts stirploin steiks
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Stirploin (plānās filejas) steiks
     200 g
  • Sviests
     50 g
  • Timiāns
      1 zariņš
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Šitake sēnes
     150 g
  • Spināti
     65 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē steika pannu, liec tajā sviestu, ļauj tam izkust un tajā esošajiem olbaltumiem – nedaudz apdegt. 

Pievieno timiāna zariņu un saspiestu ķiploku. 

Liec pannā steiku un cep no katras puses 1-2 minūtes, aplaistot ar karsto sviestu. 

Noņem steiku no pannas un ļauj tam atpūsties 3 minūtes. 

Tajā pašā sviestā apcep sēnes un spinātus. 

Pirms pasniegšanas pārkaisi steikam sāli un piparus.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Svētku gaļas pīrāgs

1h • Vidēji grūti