Tagliatelle ar mīdijām

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti
Tagliatelle ar mīdijām
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Svaiga olu pasta Tagliatelle Rimi
     350 g
  • Mīdijas vakuumā
     1 kg
  • Sāls
     5 g
  • Ajvar mērce ICA
     300 ml
  • Saldais krējums
     100 ml
  • Čorizo desa
     50 g
  • Olīveļļa
     10 ml
  • Sakapāti pētersīļi
     20 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Divos katlos vāri ūdeni: vienā katlā 1,5 litrus ūdens ar 1/2 tējk. sāls, otrā – vismaz 3 litrus ūdens ar 1/2 tējk. sāls.
Pirmajā katlā liec mīdijas un novāri 2 minūtes, līdz tās atveras.
Nokās un attīri gaļu no čaulas.
Otrā katlā vārīsi pastu.
Katlā, kur gatavotas mīdijas, sakarsē eļļu un liec tajā čorizo desu, līdz tā kļūst kraukšķīga.
Pievieno Ajvar mērci, saldo krējumu un pētersīļus.
Līdzko mērce silta, pievieno tikko novārītu pastu un mīdiju gaļu.
Visu apmaisi un pasniedz uzreiz siltu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vienas pannas pasta

25min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Njoki ar garnelēm un ikriem

40min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Marinētas mīdijas un gailenes

25min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti

Kartupeļu sacepums

1h 30min • Viegli