Tarte ar šokolādes krēmu

  • Sagataves 40min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Rimi Mani Gardumi smilšu mīkla
     250 g

Krēmam

  • 70% tumšā šokolāde, salauzta gabalos
     200 g
  • Sviests
     60 g
  • Olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
     4 gab.
  • Baltais cukurs
     160 g
  • Jūras sāls
     šķipsniņa
  • Apelsīnu sula
     50 ml
  • Želatīns
     16 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izrullē mīklu, ieklāj tartes formā un sadursti to ar dakšiņu (lai neveidojas burbuļi).

 

Līdz 190 0C uzkarsētā krāsnī liec formu un cep 15-20 min.

Izņem no krāsns. Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu. 

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru biezā, krēmīgā masā.

Atsevišķi saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls.

Apelsīnu sulā izšķīdini želatīnu.

Šokolādes masu pievieno dzeltenumu masai un iecilā.

Uzkarsē želatīnu, pievieno šokolādes masai un beigās iecilā olbaltumu.

Liec izceptajā tartes mīklā, atdzesē pilnībā un pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

"Crème brûlée"

1h 20min • Viegli

Napoleona kūka svētkiem!

1h 30min • Vidēji grūti

Ābolmaizītes

2h 55min • Vidēji grūti