Tarte ar šokolādes krēmu

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Tarte ar šokolādes krēmu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Tarte

  • Smilšu mīkla
     250 g

Krēms

  • Tumšā šokolāde 70%
     200 g
  • Sviests
     60 g
  • Olas
     4 gab.
  • Cukurs
     160 g
  • Sāls
      1 šķipsniņa
  • Apelsīnu sula
     50 ml
  • Želatīns
     16 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izrullē mīklu, ieklāj tartes formā un sadursti to ar dakšiņu (lai neveidojas burbuļi).

 

Līdz 190°C uzkarsētā krāsnī liec formu un cep 15-20 min.

Izņem no krāsns. Ūdens peldē izkausē šokolādi (salauztu gabalos) ar sviestu. 

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru biezā, krēmīgā masā.

Atsevišķi saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls.

Apelsīnu sulā izšķīdini želatīnu.

Šokolādes masu pievieno dzeltenumu masai un iecilā.

Uzkarsē želatīnu, pievieno šokolādes masai un beigās iecilā olbaltumu.

Liec izceptajā tartes mīklā, atdzesē pilnībā un pasniedz.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Citrusa siera kūkas muss

1h 20min • Vidēji grūti

Šokolādes alus kūka

1h 15min • Vidēji grūti