Tarte ar šokolādes krēmu

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Tarte ar šokolādes krēmu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Tarte

  • Smilšu mīkla
     250 g

Krēms

  • Tumšā šokolāde 70%
     200 g
  • Sviests
     60 g
  • Olas
     4 gab.
  • Cukurs
     160 g
  • Sāls
      1 šķipsniņa
  • Apelsīnu sula
     50 ml
  • Želatīns
     16 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izrullē mīklu, ieklāj tartes formā un sadursti to ar dakšiņu (lai neveidojas burbuļi).

 

Līdz 190°C uzkarsētā krāsnī liec formu un cep 15-20 min.

Izņem no krāsns. Ūdens peldē izkausē šokolādi (salauztu gabalos) ar sviestu. 

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru biezā, krēmīgā masā.

Atsevišķi saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls.

Apelsīnu sulā izšķīdini želatīnu.

Šokolādes masu pievieno dzeltenumu masai un iecilā.

Uzkarsē želatīnu, pievieno šokolādes masai un beigās iecilā olbaltumu.

Liec izceptajā tartes mīklā, atdzesē pilnībā un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Biezpiena Pasha

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaķmaizītes

30min • Vidēji grūti