Teļa gaļas mērce ar krēmīgiem kartupeļiem

  • Gatavošana 55min
  • Vidēji grūti
Teļa gaļas mērce ar krēmīgiem kartupeļiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mērce

  • Teļa gaļa
     300 g
  • Ķimenes
     1 Ēdamkarote
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Burkāni
     2 gabali
  • Sīpols
     1 gabali
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Ūdens
     200 ml
  • Saldais krējums
     200 g
  • Olīveļļa
     2 Ēdamkarote

Biezenis

  • Kartupeļi
     800 g
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Piens
     150 ml
  • Sviests
     3 Ēdamkarote

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez teļa gaļu, burkānus un sīpolu strēmelēs.

Katlā liec sviestu ar olīveļļu, izkausē.

Apcep gaļu, burkānus un sīpolus, tad pievieno ķiploku daiviņas, sāli un ķimenes.

Pielej ūdeni un vāri aizvākotā katlā, līdz gaļa kļūst mīksta.

Beigās pievieno saldo krējumu un savāri mērces konsistenci.

 

Paralēli izvāri nomizotus kartupeļus ļoti mīkstus, līdz tie jau sāk izjukt. 

Nokās ūdeni un liec katlu atpakaļ uz uguns, pievienojot pienu ar sāli. 

Ar stampu sastampā kartupeļus biezenī. 

Tad pievieno sviestu un ar putojamo slotiņu, strauji putojot, saputo biezeni krēmīgu un gaisīgu. 

Pasniedz, vidū izveidojot iedobīti gardajai teļa gaļas mērcei.

Saistītās receptes

Ceptais vraps

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes