Teļa gaļas mērce ar krēmīgiem kartupeļiem

  • Gatavošana 55min
  • Vidēji grūti
Teļa gaļas mērce ar krēmīgiem kartupeļiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mērce

  • Teļa gaļa
     300 g
  • Ķimenes
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Burkāni
     2 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Ūdens
     200 ml
  • Saldais krējums
     200 g
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.

Biezenis

  • Kartupeļi
     800 g
  • Sāls
     1 tējk.
  • Piens
     150 ml
  • Sviests
     3 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Sagriez teļa gaļu, burkānus un sīpolu strēmelēs.

Katlā liec sviestu ar olīveļļu, izkausē.

Apcep gaļu, burkānus un sīpolus, tad pievieno ķiploku daiviņas, sāli un ķimenes.

Pielej ūdeni un vāri aizvākotā katlā, līdz gaļa kļūst mīksta.

Beigās pievieno saldo krējumu un savāri mērces konsistenci.

 

Paralēli izvāri nomizotus kartupeļus ļoti mīkstus, līdz tie jau sāk izjukt. 

Nokās ūdeni un liec katlu atpakaļ uz uguns, pievienojot pienu ar sāli. 

Ar stampu sastampā kartupeļus biezenī. 

Tad pievieno sviestu un ar putojamo slotiņu, strauji putojot, saputo biezeni krēmīgu un gaisīgu. 

Pasniedz, vidū izveidojot iedobīti gardajai teļa gaļas mērcei.

Līdzīgas receptes

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli

Hotdogi

25min • Viegli

Tunča kotletes

30min • Viegli

Šašlika pasta

25min • Viegli
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).