Tītara šnicele

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Tītara šnicele
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Tītara šķiņķis
     800 g
  • Kviešu milti
     100 g
  • Olas
     2 gab.
  • Rīvmaize
     200 g
  • Sāls
     1 tējk.
  • Melnie pipari
     1 tējk.
  • Eļļa
      cepšanai

Pasniegšanai

  • Kartupeļu biezenis
     
  • Citrons
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tītara gaļu sagriez gabalos un nedaudz izklapē, tikai tik daudz, lai gaļas biezums būtu aptuveni vienāds, nevajag pārcensties, kā gatavojot karbonādes.

Gaļas gabalus ierīvē ar sāli un pipariem un apviļā miltos.

Tad pamērcē sakultā olā un panē rīvmaizē.

Cep uz sakarsētas pannas palielā daudzumā eļļas, vai pat fritē eļļā. Ja eļļas būs par maz, šnicele apdegs melna.

Kad apcepi uz pannas, tad liec pēc tam šniceles arī cepeškrāsnī uz 7-10 minūtēm 180 grādos.

Pasniedz ar kartupeļu biezeni un pārlej ar citrona sulu.

Līdzīgas receptes

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risotto ar pikšu

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Plakanmaize ar cāļa medaljoniem

25min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cāļa cepetis ar burkāniem

1h 10min • Vidēji grūti