Tomātu - rikotas tarte

  • Gatavošana 55min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Kārtainā vai smilšu mīkla
     400 g
  • Rikotas siers
     250 g
  • Ola
     1 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Lieli tomāti
     3 gab.
  • Svaigs baziliks
      2 zariņi
  • Cietais siers (grijēras)
     50 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mīklu izrullē un klāj tartes formā, kura pirms tam ir ieeļļota.
Liec cepties 200°C 10 minūtes.
Bļodā sajauc rikotas sieru ar olu, ķiploku, sāli, pusi no smalcināta bazilika un pusi no rīvētā cietā siera.
Masu lej apceptajā mīklas formā.
Pa virsu kārto biezās šķēlēs sagrieztus tomātus, tiem nedaudz pārklājoties.
Pārkaisi ar daļu no atlikušā siera un cep 200°C 25 minūtes, līdz siers izkusis un masa sastingusi.
Pīrāgu nedaudz atdzesē, pārkaisi ar svaigu baziliku un pasniedz.

Saistītās receptes

Sparģeļi ar mocarellu

10min • Viegli

Zicca pīrāgs

1h 35min • Vidēji grūti

Burkānu mafini

30min • Vidēji grūti

Baklažānu un tomātu sacepums

55min • Vidēji grūti

Pica Capriciosa

15min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-vaikalā.