Tomātu un kazas siera pīrāgs

  • Gatavošana 1h 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Rauga mīkla
     300 g
  • Sīpoli
     4 gabali
  • Olīveļļa
     4 Tējkarotes
  • Kazas siers
     225 g
  • Medus
     3 Ēdamkarote
  • Sāls
     1 Šķipsniņa
  • Pipari
     1 Šķipsniņa
  • Tomāti
     3 gabali
  • Timiāns
      3 zariņi
  • Ola
     1 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uz pannas lej 2 tējk. olīveļļas un apcep sīpolus (sagrieztus), līdz tie ir karamelizējušies.

Uzsilda krāsni līdz 190° C un uz pannas izklāj cepampapīru.

Ar rulli izrullē mīklu, apmēram  3 mm biezu. Liek uz sagatavotās pannas.

Atstāj maliņās nedaudz mīklu, ko uzlocīt vēlāk virs pildījuma. Mīklas vidū saber karamlizētos sīpolus, uzber sadrumstalotu kazas sieru un aplej ar medu. 

Sagriež tomātus ripiņās un saliek pīrāgā. Apber ar sāli un pipariem. Tad izklāj tomātus virs kazas siera.
Apslaka ar olīveļļu.

Uzloka mīklas maliņas, kuras apsmērē ar sakulto olu, un uzliek 3 timiāna zariņus. Liek cepties uz 1 stundu vai līdz mīkla ir zeltaini brūna un kraukšķīga. 

Pirms pasniedz, ļauj atdzesēties 2 - 3 minūtes.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes