Tostermaize

  • Gatavošana 2h 50min
  • Viegli
Tostermaize
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Raugs
     6 g
  • Sāls
     1 tējk.
  • Cukurs
     1 tējk.
  • Piens
     350 ml
  • Kviešu milti
     500 g
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Sezama sēklas
     2 ēdamk.
  • Magones
     1 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Raugam pievieno sāli un cukuru, ļauj pastāvēt 5 minūtes.

Pievieno siltu pienu, pieber miltus un cītīgi izmīci mīklu.

Mīklu uzbriedini 30 minūtes.

Sadali to 6-8 gabalos un veido bumbiņas ~5 cm diametrā.

Liec visas bumbiņas pamīšus vienu pie otras vienā slānī maizes cepamajā formā, pārklāj ar dvieli un ļauj uzrūgt vismaz 1 h.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

Apsmērē maizes virspusi ar sakultu olas dzeltenumu un pārkaisi ar sēkliņām. 

Maizi cep cepeškrāsns apakšā 50 min-1 h. 

Pirms griešanas maizi atdzesē.

Saistītās receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes