Truša gaļas bumbiņas ar ziedkāpostu krēmu

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Truša gaļas bumbiņas ar ziedkāpostu krēmu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mērce

  • Malta truša gaļa
     250 g
  • Pipari
     0.5 tējk.
  • Ķimenes
     0.5 tējk.
  • Saldās paprikas pulveris
     1 tējk.
  • Sojas mērce
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Saldais krējums
     200 ml

Krēms

  • Neliels ziedkāposts
     1 gab.
  • Vidēji kartupeļi
     2 gab.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Sviests
     1.5 ēdamk.

Salāti

  • Selerijas sakne
     0.25 gab.
  • Neliels ābols
     1 gab.
  • Piparmētru lapiņas
      5 gab.
  • Laima sula
     0.5 gab.
  • Medus
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Piparus ar ķimenēm samal piestā.
Sajauc ar saldo papriku un soju.
Iemīci garšvielas maltajā gaļā un veido bumbiņas.
Liec tās katlā un pielej tik daudz ūdens, lai nosegtu pusi bumbiņu.
Vāri 8 minūtes.
Pielej saldo krējumu un, samazinot karstumi, vāri, līdz mērce sāk sabiezēt.
Vienlaikus novāri ziedkāpostu ar kartupeļiem, kas sagriezti mazākos gabalos.
Kad tie mīksti, nokās caurdurī un ļauj, lai nedaudz iztvaiko liekais mitrums.
Ar rokas blenderi samal krēmā, pievienojot sāli un sviestu.
Sagriez seleriju un ābolu strēmelītēs, pievieno sakapātu piparmētru, sāli, medu un laima sulu.
Nedaudz samīci ar rokām.
Pasniedz visu kopā.

Saistītās receptes

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes