Truša un kāpostu sautējums ar vīnogām

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Truša un kāpostu sautējums ar vīnogām

Sastāvdaļas

  • Truša gaļa
     1 kg
  • Olīveļļa
     4 ēdamk.
  • Kāposts
     1 gab.
  • Baltais sīpols
     1 gabali
  • Burkāns
     1 gab.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Lauru lapas
      2 gab.
  • Salvija
     1 šķipsniņa (-s)
  • Vīnogu sula
     120 ml
  • Vīnogas bez kauliņiem
     200 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

 Uzkarsējiet lielu katlu ar eļļu, apcepiet truša gaļas gabaliņus uz mazas uguns apmēram 10 minūtes.

Pievienojiet kubiņos sagrieztu sīpolu, rīvētu burkānu, ķiploku, sasmalcinātu salviju, sasmalcinātus kāpostus. 

Pievienot sāli un piparus.

Pamaisiet un cepiet apmēram 10 minūtes.

Pievienojiet sulu, ūdeni, lai tas pārklātu produktus, uzlieciet katlam vāku un sautējiet truša gaļu apmēram 30–35 minūtes. 

Sautējumam pievienojiet vīnogas.

Maisiet un vāriet apmēram 10 minūtes ar pusatvērtu vāku, lai iztvaikotu nedaudz ūdens.

 

Padoms. Sautējumam varat pievienot 1 ēdamkaroti medus. Medus izcels sautējuma garšu.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti