Vārītas vistas un rīsu salāti

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vistas fileja (vārīta)
     1 gab.
  • Grauzdētas sezama sēklas
     1 ĒK
  • Novārīti rīsi
     100 g
  • Gurķis (mazais)
     1 gab.
  • Zaļie zirnīši
     1 sauja
  • Baltais redīss
     1/4 gab.
  • Burkāns
     1 gab.

Mērcei

  • Citrona sula
     1 gab.
  • Olīveļļa
     40 ml
  • Sezama eļļa
     10 ml
  • Sāls
     šķipsniņa

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vārīto vistas fileju apviļā sezama sēklās un sagriez. 

Salātus kārto divos līdzņemšanas traukos vai vienā lielā traukā, lai baudītu pusdienas mājās. 

Nomizo redīsu un burkānu. 

Izmantojot asu nazi, sagriez gurķi, burkānu un redīsu plānās strēmelēs.

Liec sagrieztos dārzeņus, zaļos zirnīšus, sezama sēklas, novārītus un atdzesētus rīsus, kā arī vistas fileju traukā un gatavo mērci.

Sajauc visas mērcei paredzētās sastāvdaļas un pārlej salātiem. 

Ja salātus ņem līdzi, mērci ielej atsevišķā traukā un pievieno, pasniedzot salātus.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!