Vārītas vistas un rīsu salāti

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Vārītas vistas un rīsu salāti

Sastāvdaļas

Salāti

  • Vistas fileja
     1 gabali
  • Sezama sēklas (grauzdētas)
     1 Ēdamkarote
  • Rīsi
     100 g
  • Mazais gurķis
     1 gabali
  • Zaļie zirnīši
     1 sauja (-s)
  • Redīsi baltie
     0.25 gabali
  • Burkāns
     1 gabali

Mērce

  • Citrona sula
     1 gabali
  • Olīveļļa
     40 ml
  • Sezama sēklu eļļa
     10 ml
  • Sāls
      šķipsniņa

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vārīto vistas fileju apviļā sezama sēklās un sagriez. 

Salātus kārto divos līdzņemšanas traukos vai vienā lielā traukā, lai baudītu pusdienas mājās. 

Nomizo redīsu un burkānu. 

Izmantojot asu nazi, sagriez gurķi, burkānu un redīsu plānās strēmelēs.

Liec sagrieztos dārzeņus, zaļos zirnīšus, sezama sēklas, novārītus un atdzesētus rīsus, kā arī vistas fileju traukā un gatavo mērci.

Sajauc visas mērcei paredzētās sastāvdaļas un pārlej salātiem. 

Ja salātus ņem līdzi, mērci ielej atsevišķā traukā un pievieno, pasniedzot salātus.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risoto ar sparģeļiem

40min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Kartupeļu salāti

30min • Viegli
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Sparģeļu tartars

20min • Viegli
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Nūdeļu salāti

20min • Viegli
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Taizemes salāti

20min • Viegli