Vārītas vistas un rīsu salāti

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Vārītas vistas un rīsu salāti

Sastāvdaļas

Salāti

  • Vistas fileja
     1 gabali
  • Sezama sēklas (grauzdētas)
     1 ēdamk.
  • Rīsi
     100 g
  • Mazais gurķis
     1 gab.
  • Zaļie zirnīši
     1 sauja (-s)
  • Redīsi baltie
     0.25 gabali
  • Burkāns
     1 gab.

Mērce

  • Citrona sula
     1 gab.
  • Olīveļļa
     40 ml
  • Sezama sēklu eļļa
     10 ml
  • Sāls
      šķipsniņa

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vārīto vistas fileju apviļā sezama sēklās un sagriez. 

Salātus kārto divos līdzņemšanas traukos vai vienā lielā traukā, lai baudītu pusdienas mājās. 

Nomizo redīsu un burkānu. 

Izmantojot asu nazi, sagriez gurķi, burkānu un redīsu plānās strēmelēs.

Liec sagrieztos dārzeņus, zaļos zirnīšus, sezama sēklas, novārītus un atdzesētus rīsus, kā arī vistas fileju traukā un gatavo mērci.

Sajauc visas mērcei paredzētās sastāvdaļas un pārlej salātiem. 

Ja salātus ņem līdzi, mērci ielej atsevišķā traukā un pievieno, pasniedzot salātus.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmīgie rīsi ar sterleti

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes